Op reis met een fysieke beperking bij de Zonnebloem

» Geplaatst door op dec 23, 2013 in Nieuws | 0 reacties

Meer reismogelijkheden voor mensen met fysieke beperking
30 oktober 2013
De Zonnebloem voegt in 2014 zeven bestemmingen toe aan haar reisaanbod voor mensen met een fysieke beperking. Zo zijn bijvoorbeeld Barcelona, Toscane en de Noorse fjorden nieuw. Het totaal aantal bestemmingen bedraagt nu 45. Een belangrijk kenmerk van alle locaties is, dat ze volledig aangepast zijn voor gehandicapten. Tijdens alle reizen van de Zonnebloem is de benodigde verpleging en verzorging in handen van gediplomeerde vrijwilligers uit de zorg.
Het vakantieaanbod 2014 bestaat uit stedentrips, themavakanties, vaartochten met het ms Rotterdam en het eigen, aangepaste cruiseschip ms de Zonnebloem, en reizen naar de zon. De bestemmingen liggen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Spanje, Italië, Turkije en Noorwegen. Behalve algemene reizen zijn er ook speciale reizen voor 18 – 45jarigen en voor 40 – 65jarigen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat veel vakantiegangers graag met leeftijdgenoten op vakantie gaan. Ook zijn er reizen met de Handicamper, een speciaal aangepaste kampeerauto.
Naast zorgvrijwilligers gaan ook gewone vrijwilligers mee als begeleider. Met name aan mensen die als verpleegkundige of verzorgende werkzaam zijn, en die fysiek beperkten een onvergetelijke vakantie willen bezorgen, is een grote behoefte. Zij kunnen zich via de website van de vereniging aanmelden als vakantievrijwilliger uit de zorg.

Laat een reactie achter