Wat verandert er de komende jaren voor PGB? (bron: per saldo)

» Geplaatst door op dec 23, 2013 in Nieuws | 0 reacties

NIEUW: Wat verandert de komende jaren?

Wat verandert de komende jaren ?
Staatssecretaris Van Rijn heeft uiteengezet hoe de toekomst van de langdurige zorg eruit moet gaan zien. Eindelijk duidelijkheid, zou u denken. Toch niet helemaal. Van een aantal maatregelen blijft onduidelijk hoe het gaat uitpakken voor budgethouders. Op dit deel van de website vindt u de maatregelen per jaar op een rij.
Deze informatie is deels alleen toegankelijk voor leden. U moet hiervoor ingelogd zijn.
Veranderingen tot en met 2016 op een rij
Hier kunt u precies per jaar lezen wat er gaat veranderen en wat voornemens zijn van het kabinet om te veranderen. Plus een handige tabel met elke zzp’s in de Awbz blijven en waar de zzp’s terecht komen die uit de Awbz gaan.
Overheveling Awbz naar Wmo (ook toegankelijk voor niet-leden)
Begeleiding (Individueel en Groep) en Kortdurend Verblijf gaan in 2015 over naar de gemeenten. Kunt u dan nog kiezen voor een pgb? Hier leest u de actuele ontwikkelingen.
Nieuwe Jeugdwet. Gemeenten gaan vanaf 2015 de zorg voor kinderen (functies en klassen) overnemen die nu vanuit de Awbz wordt georganiseerd plús de hele jeugd-ggz die nu door de zorgverzekeraars wordt betaald.
Zo is de situatie in 2013 voor mensen die voor het eerst een pgb willen aanvragen (ook toegankelijk voor niet-leden).
Zo is de situatie in 2013 voor bestaande budgethouders
Lid worden
Nog geen lid? Word dan vandaag nog lid. Hoe groter we zijn, hoe groter onze vuist in Den Haag en hoe meer mogelijkheden wij hebben op te komen voor uw belangen en die van alle andere leden van Per Saldo. Kijk voor informatie over lidmaatschap of abonnement bij lid of abonnee worden. Een aantal zorgverzekeraars vergoedt het lidmaatschap. U kunt het ook betalen uit het verantwoordingsvrije bedrag van het pgb.

Dit deel van de website is op 14 november 2013 geactualiseerd.

Laat een reactie achter